26/10/2013

Realitāte : Supernatural

Ļauni gari, dēmoni, eņģeļi, monstri... vecs stāsts, jauni aktieri. Daudziem tā ir aizraujoša fantāzija, bet citiem ļauns murgs. Viss ir iespējams, tāpēc šoreiz aplūkosim:


Tie, kas par šo seriāli neko nav dzirdējuši īss atstāsts:
  Divi brāļi (mednieki) seko pa pēdām visam neizskaidrojamajam un mistiskam, kas bieži viņus noved dzīvībai bīstamās situācijās. Viņi sastopas gan ar dēmoniem, monstriem, gan arī ar eņģeļiem. Visiem šiem tēliem piemīt spējas ietekmēt fizisko pasauli, cilvēkus ieskaitot.

Seriālā:
    
Dēmoni - ir samaitātas un korumpētas cilvēku dvēseles. Pie dēmoniem var pieskaitīt arī spokus un raganas, jo radušāš no slimām dvēselēm. Spoku gadījumā, tās ir dvēseles, kas nespēj iegūt mieru, bet raganu gadījumā, cilvēki, kas pārdeva dvēseles apmaiņā pret spējām. Tie spēj iemiesoties cilvekos un pārņemt viiņu ķermeņus, izmantojot tos kā nēsātajus (veseļus).Tie spēj pārvietot priekšmetus ar prātu, tai skaitā arī cilvēkus, apveltīti ar pārdabisku spēku. Tiem raksturīgas melnas vai sarkanas acis, kas atkarīgs no dēmona stipruma un vecuma, un pārvietošanās milzīgās mākoņveida formās, kad tie neatrodas cilvēka formās. Pamatā apdzīvo Elli.


Monstri - ir dažādu veidu monstri (vampīri, vilkači, džini) principā pārstāv jebkuru mitoloģisku un mītisku radību par kuru esi dzirdējis (arī Tors, Odins, Loki utt.). Katram tipam piemīt konkrētas īpašības un spējas. Tomēr tos visus vieno viens - Purgatorija.
Nāve reiz izskaidroja lietu ar monstriem:
Dievs saprazdams, ka viņa pirmais radījums - monstri, varētu apdraudēt viņa vēlākos radījumus, viņš radīja purgatoriju, kur ieslodzīt monstrus uz visiem laikiem.

Monstri parasti ir diezgan neglīta paskata, spēj iemiesoties cilvēkos un ir diezgan grūti iznīdējami.
  
Dievišķās radības - pretēji monstriem un dēmoniem, ir radīti no gaismas un vienradžu pirdieniem. Lai gan reizi pa reizei tie kļūst diezgan asinskāri un maniakāli. To skaitā ir eņģeļi, Dievs (lai gan ne reizi nav sastapts), Nāve un viņa palīgi. Tiem piemīt neiedomājams spēks un laigan nav radušies tieši no dvēselēm, ir diezgan viegli nogalējami. Mēdz būt ļauni un/vai apveltīti ar izteiktu sarkasma devu. Apdzīvo debesis un/vai citas astrālas plātes.
Vēl kāda kategorija ir būtnes, kas apdzīvo citas dimensijas, kā, piemēram, fejas. Tomēr par tām daudz nekas nav zināms.

Mūsu pasaule:

  Varbūt neeksistē vesela sabiedrība, kas ir nodevusies pasaules glābšanai no pārdabiskām būtnēm (vismaz aktīvi). Par izņēmumu varētu minēt dziedniekus, magus un zintniekus, arī spoku medniekus, tomēr šīs grupas specializējas konkrētā jomā, pretēji medniekiem, kas medī visu ar ko tie sastopas.
  Tomēr pastāv uzskats ka eksistē pārdabiskas būtnes. Lai gan tie atšķiras ar formu un citām raksturīpašībām. 

  Piemērā pēc sniegšu vienu iespējamo ieskatu realitātes uzbūvē:

Seriālā Debesis, Elle, Purgatorija un Zeme un citas dimensijas veido daudzslāņainu pasauli, kura ir vizuāli spēcīgi atainota. 

  Mūsu realitāte varētu būt veidota no dimensijām, kuras iesniedzas bezgalībā. Tās nevar iegrožot noteiktā formā vai skaitā (kā tas ir seriālā). Tās atšķiras viena no otras ar vibrācijas līmeni, kā klavieres skaņas atšķiras ar taustiņiem. 


  No augstākiem slāņiem (augstākas vibrācijas) varbūt nāk būtnes, kuras ir daudz spēcīgāk apveltītas ar gaismu, būtībā tos varētu salīdzināt ar eņģeļiem seriālā. Kamēr no zemākām vibrācijām nāk būtnes, kas galvenokārt parazitē uz visu, ko tās var atrast. Cilvēki ir pagadījušies ka ideāls iztikas avots. Pie zemākiem slāņiem varētu pieskaitīt parazītus un enerģētiskos vampīrus. 



No comments:

Post a Comment